#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

9 Ara 2013

Pratik Eye-liner Nasıl Sürülür?

www.tips-fb.com

Merhabalar canım okuyucularım.. :)
Bugün çok sevdiğim bir arkadaşım konuk yazar olarak bizlere pratik eyeliner sürme yöntemlerini anlatacak
Siz de konuk yazar olarak blogumda yer almak ve kalemi devralmak isterseniz gamzey1989@hotmail.com adresine mail atarak benimle iletişime geçebilirsiniz.
Sözü uzatmadan kalemimi Sevgili Yasemincim'e bırakıyorum;
Herkese merhabaaaa :)
Ben Yasemin'in Kozmetiği blogunun yazarı Yaseminjesss.Bugün sevgili Beyaz Meleğime konuk yazar oldum <3 Bu yüzden çok mutluyum, imrenerek takip ettiğim meleğe konuk olmak benim için büyük bir onur <3 Kendisine sizin de huzurunuzda teşekkür ediyorum ve sevgilerimi gönderiyorum <3
Bugün sizlere, herkesin muzdarip olduğu eyeliner konusundan bahsedeceğim.Kendi nacizane tecrübelerimi ve yardımcı kaynaklardan bulduğum yöntemleri size anlatmaya çalışacağım, umarım beğenirsiniz :)


Öncelikle eyeliner nedir,onu bilmeliyiz. Eyeliner ingilizcede ince uçlu fırça, ince uçlu göz kalemi anlamına geliyor. Göz çevresine çizdiğimiz sınırlarla gözlerimi belirginleştirmeye yarayan bir göz makyajı türü.
Eyeliner konusunda bize yardımcı olacak bir çok blogger ve vlogger var, onları takip edip izlemenizi tavsiye ederim. Şahsen benim de bu konuda gelişmemi sağlayanlar kendileri olmuştur, tecrübelerimde etkileri oldukları için hepsine teşekkürler :) Dolayısıyla anlatacağım yöntemler,bu edindiğim bilgileri kendimde harmanlayarak ortaya çıkardıklarımdır.
Eyeliner,dipliner ikisi de aynı amaçla kullanılıyor. Gözlerimizde belirginlik yaratmak adına kullandığımız bu makyaj türü, bir çok çeşitle de kullanılabiliyor. Bunlardan bazıları;
Şimdi eyeliner çekerken sıralamamız nasıl olmalı ? Bunu anlatalım. Fotoğraflardan yardım alabiliriz :)
 Bu resimde size şöyle yardımcı olayım ;
önce kalem eyeliner ile göz kapağımızla göz altımızın birleştiği yerden yukarıya doğru göz kapağımızın hizasında ince bir çizgi çekiyoruz. Bu çizginin ince olmasına dikkat edin sonra kalınlaştıracağız çünkü :)
Daha sonra gözümüzü kapatarak ince çizgi ile göz kapağımızı birleştiriyoruz. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta var : kirpiklerimizin hemen bittiği yere doğru çizgiyi çekmemiz gerekiyor. Yani yukarıya doğru gelirken mümkün olduğunca kirpik diplerimizden ayrılmayalım.
Göz kapağımızın üst kısmından bir kaç milimetre yukarıdan bir sınır çizmenizi istiyorum. Bu sınır ne çok kalın olmalı ne çok ince.Bu sınır eyeliner kuğruğunuzla orantılı olarak çizilmeli. 3 numaralı resimde gördüğünüz gibi.
Önce sınırları çizip daha sonra içini doldurmak daha pratik olacaktır.
Bu yöntemi ben kendimde uygularken şu sıralamayı izliyorum; önce göz kalemi ile sınırları çiziyorum. Göz kaleminin ucunun çok ince olması gerekiyor. Neredeyse likit ucu kadar olmalı. Bu uçla çizdiğim sınırları daha sonra likit ile dolduruyorum.Likit ile tekrar sınırları belirginleştirdikten sonra kirpiklerimde açık kalan yerleri far fırçamla siyah far kullanarak dolduruyorum :)
Benim kullandığım diğer yöntem ise eyeliner fırçası ve katı eyeliner malzemeleriyle.
Bu ürünlerle yaptığım yöntem şöyle ; eyeliner fırçamı super shock'a batırıyorum. Aldıktan sonra fırçanın kesik kısımı köz kapağımın üzerine gelecek şekilde göz içlerimden başlayıp dışarıya doğru sürüyorum. Kuyruğunu önce göz kalemi ile çiziyorum daha sonra eyeliner fırçamla üzerinden geçiyorum. Emin olun bu yöntem daha kolay :)
Gelelim son tavsiyeme, bu yöntemde ihtiyacınız olanlar beyaz göz kalemi, likit ve peçete :)
 Bunu vloggerlardan öğrendim. Çok da güzel bir yöntem. Bence en pratiği bu. Öncelikle peçeteyi kıvırıp eyeliner kuyruğumuzu çizeceğimiz yerin altında tutuyoruz.Daha sonra beyaz göz kalemi ile kuyruğu çiziyoruz.İsterseniz göz kapağınızdaki sınırı da çizebilirsiniz. Daha sonra çizdiğimiz bu sınırların içini likitle doldurup sınırları belirliyoruz. Bu yöntem size kuyruk yapmada yardımcı olacak :)

Umarım size yardımcı olabilmişimdir. Gönül isterdi ki videoyla ya da fotoğrafla kendimde uygulamalı anlatayım. İnşallah o günler de gelir :)
Hepinize kucak dolusu sevgiler <3
Yasenincim'e bu güzel yazısı için çok teşekkür ediyorum. Kendisi o kadar içten, o kadar masum bir insan ki..
Böyle bir arkadaşım olduğu için kendimi gerçekten şanslı hissediyorum.
Siz de Yasemin'i yakından tanımak istiyor ve yazılarını hiç kaçırmamalıyım diyorsanız buradan takibe alabilirsiniz.
Sevgilerimle.. :)


Beğendiysen paylaş o zaman :)

11 yorum:

  1. so nice! I still need more practice to make cat eye look. :)

    Visit my blog: I AM JENNIYA
    P.S. I have on-going giveaway now sponsored by RoseWholesale.
    Click H E R E to join.
    Click H E R E to join.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bilgiler teşekkürler
    :)

    YanıtlaSil
  3. Ay bu konuk yazarlık ne güzelmiş ya sanki canlı yayına çıkmış gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. Ay bu konuk yazarlık ne güzelmiş ya sanki canlı yayına çıkmış gibi olmuş :)

    YanıtlaSil
  5. Bir türlü beceremiyorum faydası olur umarım.:)

    YanıtlaSil
  6. Beyaz Meleğim,çok teşekkür ederim beni konuk alarak şereflendirdiğin için <3
    Herkese çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  7. benim de kirpik diplerimde açıklık kalıyor. şu farla doldurmayı deniyeyim bakalım :) ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bilgiler bunlar teşekkürler. Kesinlikle yardımcı olucak.

    YanıtlaSil
  9. çoooık güzel anlatmışsın gerçekten.bu kadar açık olabilirdi ve ancak bu kadar basit anlatılabilirdi =)

    YanıtlaSil
  10. ilk teknikte sinirlari bildigimiz goz kalemiylemi cekiyoruz..boyle dahami kolay tesekkurler

    YanıtlaSil
  11. Herkese çok teşekkürler <3

    YanıtlaSil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥