#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

13 Tem 2014

Balayı Otelleri-Türkiye'nin En Güzel 5 Balayı Oteli

www.tips-fb.com
En güzel balayı otelleri
Yaşasın, evlendiniz!
Biricik aşkınızla evliliğinizin şu tatlı ve taze günlerinde, gözlerden uzak baş başa bir balayı geçirmek istiyorsunuz. Ama yurt dışına çıkış işlemleriyle (rezervasyon, uçak bileti, pasaport, vize vs) uğraşacak vaktiniz yok. Yine de her yeni evlenen çift gibi unutulmaz bir balayı yaşamak istiyorsanız hemen bir kağıt kalem alın ve bu söyleyeceğim otelleri bir köşeye not edin.  Vaktiniz öyle çabuk ve öyle güzel geçecek ki buralarda.. Giderken telefonlarınızı da kapatmayı unutmayın. Gelen  herhangi bir telefonla dünyada olduğunuzu hatırlatmasın kimse,  benden söylemesi :)

PERDUE OTEL

Sadece size ait bir koy düşünün.. Sadece size ait olan kısımdan pırıl pırıl bir denize girdiğiniz..
Ya da gün batımında deniz manzaralı jakuzinizde meyve kokteylerinizi yudumladığınız bir yer düşünün..
Rüya gibi değil mi?
Kendi değişleriyle ise ''Hayata bir mola..''
Sevdiceğinizle Ölüdeniz'in muhteşem koylarından birinde, 5 yıldızlı otel konforunda çadır keyfi yapmak istiyorsanız; Fetiheye-Ölüdeniz'deki bu muhteşem balayı otelinizi listenizin ilk sıralarına yazmalasınız kesinlikle.

Perdue'de Neler Yapılır?

Yamaç paraşütü
Likya yolu yürüyüşleri
Dalış
Safari turları

SABRİNAS HAUS

Ege ile Akdeniz'in buluştuğu noktada..
Datça-Bozburun'da saklı bir cennet..
Aşk oteli.. Sessizlikler içinde bir huzur oteli...
Balayı oteli ararkan keşfettiğim bu oteli telefonla aradığımda kısık sesle konuşan bir adam açıyor telefonu.
Otel hakkında bilgi almak için sorduğum sorulara öyle kısık sesle cevap veriyor ki.. ''Biraz daha sesli konuşabilir misiniz? Sesinizi pek alamıyorum diyorum.'' Buranın çok sessiz ve sakin bir otel olduğunu ve bu şekilde konuşmak mecburiyetinde olduğunu söylüyor.
Bu konuşma bazılarına göre pazarlama stratejisi olabilir. Ama fotoğrafları bile otele aşık olmama yetiyor.
Bu otele 14 yaşından küçük çocuk kabul edilmemesi de sevdiğim bir başka özelliği.
Evliliğinizin ilk günlerinde kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği, sessiz, sakin, romantik bir otelde balayımı geçireyim diyorsan Sabrina'a Haus hayallerindeki otel olabilir.

SACRED HAUSE

Mistik yerler ilginizi çekiyorsa ya da ''Ben saraylara layık kızım, hıhh..'' diyorsanız :)
Size belki saray öneremem ama Kapadokya'daki Sacred Hause Otel'de, Hürrem Sultan'ın odasını aratmayacak güzellikte odalardan birinin mutlaka ilginizi çekeceğine eminim. Özellikle kış aylarında br balayıysa planladığınız, şömineli odalarıyla ve mimarisiyle sizi orta çağ dünyasına götürecek bu oteli bir düşünün derim.

AĞVA OTELLERİ

İstanbul'dan çok da uzaklaşmayalım diyorsanız seçimizinizi Ağva Otelleri'nden yana kullanarak, Göksu nehrinin kenarında, doğal güzellikler içerisinde jakuzi keyfi yapabilirsiniz. Ağva'da özel olarak bir otel önermeyeceğim çünkü bu konuda fazlasıyla seçeneğiniz var. Nehrin kenarında ya da ormanların içerisinde.. Jakuzili ya da Şömineli.. En iyisimi en çok hangi Ağva Oteli'ni sevdiğinize siz kendiniz karar verin :)

Ağva'da Ne Yapılır?

Tekne Turları
Kano Kullanımı
Doğa Gezintileri ve Safari Turları
Deniz veya Kara bisiklet sürüşleri
Balık Avlama
At Binişi

La Capria Suit Hotel

En güzelini en sona sakladım :)
Bu saydığım tüm otelleri balayı otelimizi bulmaya çalışırken keşfetmiştim.
Ama içlerinden sadece birini seçmek gerekiyor değil mi?
Ben seçimimi Alaçatı'daki La Capria Suit Otel'den yana kullandım.
Çünkü biz balayına 20 Ekim'de gittik ve o dönemde denize girme şansımız azdı.
Hem Alaçatı'da asırlık taş evlerin arasında Nostalji yaşayalım dedik, hem de vaktimizin büyük çoğunluğunu otelde geçirmek istersek diye otelimizi güzel seçelim dedik.
Fotoğraflarına aşık olarak gittiğimiz bu oteli balayımız boyunca da çok sevdik.. Hiç ayrılmak istemedik buradan..

Alaçatıda Ne Yapılır?

Alaçatı'ya özel sakızlı olan her şeyden yenilir. (Sakızlı macun, sakızlı dondurma, sakızlı muhallebi, sakızlı kurabiye vs.)
Alaçatı'ya özel Naneli limonatadan içilir.
Arnavut kaldırımlı taş sokaklarda bisiklet sürülür
Alaçatı'da rüzgar sörfü yapılır.
Alaçatı'nın antikacılarından hediyelik eşyalar alınır.
Orta Çağ'dan kalma yel değirmenlerinin yanında fotoğraf çekilir.
Yöresel yemeklerinden yenilir
Ege'nin tadına doyum olmaz serpme köy kahvaltılarından yapılır.
Başka ne yapılır ki Alaçatı'da diyorsan tüm Alaçatı yazılarım için buraya
Balayı otelimiz hakkındaki detaylı yazım için ise buraya tıklayabilirsin :)
Balayı oteli konusunda kararsızlıkları olanlara umarım biraz da olsa fikir verebilmişimdir.
Mutluluklar diliyorum!.. :)
  Sosyal Medyada Takip Et 
+

Beğendiysen paylaş o zaman :)

10 yorum:

  1. Perdue Otel ve Sabrinas Haus şimdilik yurt içindeki otellerden favorilerime eklendi bile:) Beyaz Sır'ı takip edin; hadi evlenin,eğlenin,sevin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım busem benim, çok tatlısın :) Seni çok seviyorum kardeşim :)

      Sil
  2. Ben de seni kardeşim benim! Severek okudum. Muahhhh :*

    YanıtlaSil
  3. hepsi çok güzel görünüyor özellikle de sonuncusu ama sen özellikle sessiz sakin yerleri seçtin sanırım.Eğer günün birinde fikrimi değiştirirsem bu listen mutlaka aklımda olacak.ama şimdi seçecek olsam adam eve yi seçerim sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa aslında evet :) ben başbaşa kalıp kafa dinlemek, gözlerden uzak ama sıkıcı olmayan bir yer olsun istemiştim :) adam eve'yi eşim de istemişti ama, saydığım bu sebeplerden dolayı ben 5 yıldızlı otel yerine butik otel olsun istedim :) ama balayı dışında gitmek için kesinlikle Adam Eve'yi görmeyi çok isterim :) adı üstünde Ademle Havva :) Eminim ki orası da romantizm için iyidir ama dediğim gibi, otel odaları belli bir süre sonra sıkıcı olabiliyor :) ee balayında insan Sevdiceğine hep sarılıp onunla vakit geçirmek istiyor.. yani balayı için odanın sıkıcı olmaması çok önemli bence :)))

      Sil
    2. Adam eve ye benden önce gidersen bol bol fotoğraf isterim senden ona göre :)

      Sil
    3. Adam Eve'ye sen benden önce gidersin bence :) Yaa geceliği kişi başı 650 TL (Yani 2 kişi 1300 TL :/ ) balayı dışında gitmek için çok bence :) Onun yerine 4 günlük italya turları var, toplamda 750 TL olan :) Sanırım onlara gitmek isterim ben gidecek olursam :) Ama sen gidersen muhakkak her köşesinin fotoğrafını istiyorum ben de :))

      Sil
  4. Harika bir yazı olmuş, yeni keşfettim bloğunu izlemeye aldım :) bana da beklerim :)) http://meralgumus.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. daha yaşım küçük benim ama fikir sahibi olmuş oldum, teşekkürler!! :) size bir mim var, bakabilirseniz çok sevinirim!! ;)
    http://pembesari.blogspot.com.tr/2014/07/mim-ilk.html

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar;
    Güzel yazı olmuş ama Antalya Kaş'da bulunan Patara Prince otelide eklemelisin çok güzel bir otel yamaca kurulmuş deniz manzaralı bir oteldir. İncele derim.

    YanıtlaSil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥