#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

24 Ara 2014

Makyaj malzemelerinin ömrü nasıl uzatılır?

www.tips-fb.com

Kremleriniz ve makyaj malzemelerinizi daha içleri boşalmadan atmak ve yenisini almak zorunda mı kalıyorsunuz?
Kremlerinizin dokusu değişiyor, ojeleriniz kuruyor veya maskaranız hemen bayatlıyor mu?
Üzülmeyin, çünkü hepsinin dayanıklılığını artırmak aslında çok kolay…

Yüz ve vücut kremleri
Ellerinizi krem şişesine sokmadan önce mutlaka iyice yıkayın. Böylece bakteri oluşumu önlemiş olursunuz. Ayrıca, kremle işiniz bittiğinde kapağı sıkıca kapatmalısınız. Böylece ürünün havayla temas edip oksitlenmesini önlenir. Bu açıdan en ideali pompalı ve tüplü ambalajı olan kremler seçmektir.

Ayrıca, kremler sıcak havada renk, koku veya doku değişimine uğrayarak çabuk bozulabilir. Bu nedenle kremlerinizi her zaman soğukta muhafaza etmenizi öneririz.



Ojeler
Oje şişesinin ağzını her kullanımdan sonra asetonlu pamukla temizleyin. Böylece, bir sonraki kullanımınızda şişeyi kolaylıkla açabileceksiniz. Ayrıca, kapağı sıkıca kapanmış ojenin ömrünün daha uzun olacağını unutmayın.

Diğer bir önerimiz ise rengini uzun süre koruması açısından ojelerinizi buzdolabında muhafaza etmeniz. Çünkü ojeler de yüz ve vücut kremleri gibi soğuğu seven ürünlerdir.

Küçük bir not daha: Eğer ojeniz yoğunlaşmaya başladıysa, iki damla aseton ile karıştırarak eski kıvamını yakalayabilirsiniz.

Rujlar ve dudak parlatıcıları
Aldığınız ruju bir kutsal emanetmişçesine uzun zaman kullanmaksızın makyaj çantanızda tutmayın. Belki kulağa ilginç gelecek ama rujlar düzenli olarak kullanıldıklarında senelere meydan okuyabilirler.

Eğer çok sıcak bir ortamda bulunmuyorsa, rujların ve parlatıcıların ömrü daha uzun olacaktır.

Tüplü dudak parlatıcılarınızın da ağzını düzenli olarak temizlemeyi unutmayın.

Göz makyajı ürünleri
Maskaranızı asla çalkalamayın. Çünkü çalkalama işlemi havanın ve bakterilerin dibe çökmesine ortam yaratacaktır. Maskara kullanımında önemli bir diğer nokta da kapağını açıp kapama işlemlerini hızlıca yapmanız.

Göz kalemlerine gelince; kalemtıraş yardımıyla sık sık uçlarını açmayı ve bu şekilde temiz tutmayı ihmal etmeyin. Ayrıca, kalemin kapağının düzgün bir şekilde kapanmasını önleyen parçacıkları da temizleyin ve atın. Aynı şekilde likit eyeliner’larda da bunu uygulayın.

Far seçiminde de krem farlar yerine toz olanları tercih etmenizi öneririz. Çünkü toz farların ömrü krem formüllülere nazaran daha fazla.

Fondöten ve pudralar

Aynı kremler gibi fondöten kullanımında da hijyen çok önemli. Fondöteni eğer elinizle uygulayacaksanız önce sıkı bir temizlik gerekir. Fırça yardımıyla sürecekseniz de aynı şekilde fırçayı temiz tutmak yapmak faydalı olacaktır.

Tüplü ve pompalı ürünleri tercih etmeniz her zaman için daha iyi olur.

Pudralar fondötenlere göre daha uzun ömürlüdürler, çünkü sıvı içermezler. Kaliteli bir pudranın ömrünün üç yıla yakın olduğunu biliyor muydunuz?

Güneş ürünleri
Güzellik uzmanları güneş kremlerinizi tatil bitiminde atmanızı ve her tatile çıkışınızda yenisini almanızı tavsiye ederler. Ama güneş kremleriniz sürekli güneşin altında kalmazsa, serin ve gölgede tutarsanız haftalarca kullanmaya devam edebilirsiniz.
kaynak:pudra.com

Beğendiysen paylaş o zaman :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥