#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

6 May 2015

Paraben nedir? Hangi ürünler paraben içerir?

www.tips-fb.com

Ne yiyorsak oyuz, ne içiyorsak oyuz, bütün bunlara ilaveten cildimize ne sürüyorsak, saçımızı neyle boyuyorsak ne ile yıkanıyorsak, ellerimizi ne ile yumuşatıyorsak, yüzümüze hangi malzemelerle renk katıyorsak biraz da oyuz. Günlük hayatta kullandığımız birçok kozmetik ürünler,  ilaçlar, cilt bakım ürününleri, gıdalar ve temizlik ürünleri  paraben içermektedir. Peki ya siz günlük hayatta sürekli vücudumuza giren bu paraben tehlikesinin farkında mısınız?

Nedir bu Paraben?
parabenin zararlarıBir çok kozmetik ve kişisel bakım ürününde kullanılan, düşük maliyetli,zararlı bakteri ve mantar üremesini engelleyen ayrıca ürünlerin raf ömürlerini uzatan koruyuculara paraben diyoruz. Kozmetik ürünlerinin içinde methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben veya benzylparaben olarak bir veya daha fazla parabeni görmemiz mümkün.

Parabenler, ilaçlar ve gıdalar dışında kozmetikler, kişisel bakım ürünleri içinde yoğun olarak kullanılıyor. Ruj, fondöten, maskara, losyon ve kremler, diş macunu, şampuan, deodorantların içinde paraben vardır. Yapılan araştırmalarda, 13-15 bin kozmetik ürününde kullanılıyor. Peki ne yapmalıyız? Ürün satın alırken içinde paraben olan ürünleri tercih etmeyin. Mutlaka etiket okuma alışkanlığı edinin. 

kozmetiklerde paraben tehlikesi


Parabenler, kadınlık hormonu olan östrojen hormonunu taklit etme özelliğine sahip olduklarından hormon dengesi ve bağışıklık sistemini direk olarak etkiliyor. Hamilelik döneminde parabene maruz kalan kadınlarda otizmli çocuk, bebek anormallikleri görülen bir durumdur. Kol altı deodorantı kullanan kadınların kanserli dokularında yüksek oranda paraben bulunmuştur.



Kısacası daha somut örnekler verebilmek için paraben kullanılan ürünler şunlardır;

Kozmetik Ürünlerde
Fondöten
Kapatıcılar
Pudra
Göz farı
Allık
Rimel
Ruj
Parlatıcı
Hızlı kuruyan oje

İlaçlarda
Krem- ve merhem türleri
Kulak, burun ve göz damlası
Rektal ve vajinal ilaçlar
Bandaj ve sargı bezleri
Lokal anestezik ilaçlar
Nemlendirici
Losyon
El, yüz veya vücut kremleri
Diş macunları
Güneş yağları
Tonikler
Deodorantlar
Sabun
Şampuan
Saç kremi

Gıda ürünlerinde
Salata sosları
Ketçap
Mayonez
Hardal
Dondurulmuş yiyecekler
Reçel ve marmelatlar
Hazır meyve suları

Paraben İçermeyen Bazı markalar
Olive Farm
Vichy
L’ Occitane
La Roche Posay
La Prairie
PEKİ NE YAPMALIYIZ?
Ne yazık ki, birbirinden şık dükkânlarda ve hatta eczanelerde rafları dolduran pek çok kozmetik ürün, tümünü burada sıralayamadığım katkı maddelerinden en az birkaç tanesini içinde barındırmaktadır. .
Kozmetiklerden vaz geçin demiyorum tabii ki, ama onların içeriklerine karşı uyanık olun. Özellikle içinde 1,4 Dioxane, paraben, phthales, BHT, formaldehit ve sodyum loreth sulfate bulunan ürünleri evinizden uzak tutun. Ancak şunu da aklınızdan çıkarmayın, tıbbi otoriteler kozmetik ürünlerin içeriğinin tam olarak açıklanmasını zorunlu tutmuyorlar..
•§ “İçerik” okumayı alışkanlık haline getirin.
•§ Elinizden geldiğinde organik kozmetikler kullanın
•§ Ürünlerin içeriğinde ne kadar az madde varsa, o kadar iyidir, aklınızdan çıkarmayın.
•§ Aynı şey parfümler için de geçerlidir.
•§ Aldığınız ürünlerin üretim tarihine bakın ve taze olmasına dikkat edin.
•§ Ne şampuan ne de kremlerinizin kapağını asla açık bırakmayın.
•§ Kozmetiklerinizi başkalarıyla paylaşmayın
•§ Kremleri ve diğer ürünleri sürmeden önce ellerinizi güzelce yıkayın..
•§ Günlük standart cilt bakımı için, günde 2 kez, gayet az miktarda ürün kullanmak yeterlidir. Çok sık ve aşırı uygulamalardan uzak durun.,
•§ Ürünleri karıştırmayın, farklı ürünleri üst üste sürmeyin .
•§ Birçok kozmetik ürün 3 yıl kadar bozulmadan dayanır. Eskileri mutlaka atın. Yenileri de hiç olmazsa buzdolabında saklayın.
Pek iç açıcı haberler vermediğimi biliyorum. Ama gerçek buysa elden ne gelir..? :/
Kaynak kullandığım siteler: merakca.com & kadininkitabi.com


Beğendiysen paylaş o zaman :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥