Bebeğiniz olduktan sonra herkes sizin artık eve hapis olacağınızı söyler durur. Ancak gezme sevdalısı bir yapınız varsa sizi hiç bir şey durduramaz. Yani; "Bundan sonra kıracaklar dizlerini evde oturacaklar!" Diyenlere ancak gülersiniz, "Hı hııı sen öyle zannet diye." :)
Gezmek, yeni yerler keşfetmek benim hayat biçimim. . Çocukluğumdan beri kaç şehir gezdim sayısını ben bile bilmem.. Yeni bir şehre yolum düşerse heyecanla atan kalbim beni kahverengi tabelalara yönlendirir, uçar adımlarla keşfederim her yeni şehri..
Bebekle gezme konusunda ise klasik anlayışın çok ötesinde bir kurtarıcı var aslında; "Kanguru ve Slingler".. Bir yerden bir yere giderken anne babalar bebekleri için portbebe, anakucağı ya da bebek arabası kullanırlar. Oysa ki her üçü de kullanması zahmetli taşıyıcılardır.
Kanguru ve slinglerde ise durum çok farklıdır. Bir kere özgür olursunuz; yani elleriniz tamamen serbesttir. Eğer gerçekten sağlıklı bir kanguruya sahipseniz hem bebeğiniz yorulmaz hem de siz yorulmazsınız.
Sonuç olarak kucağınızda çipil çipil gözleriyle etrafı heyecanla izleyen bir minikle gezmek artık eskisinden de keyifli bir hale dönüşür. . "Artık eve hapsolacaklar, nihihaha!" Diyenlere de buradan selam olunur.. ;)
Biz Eylül ile ilk dışarıya çıktığımızda tam 2 aylıktı. Wrap silingimize sardığımızda o kadar huzurluydu ki gezerken bir kere bile ağlamadı. Hatta ve hatta araba koltuğuna koyup eve gitmek zorunda olduğumızda bastı çığlığı, ''Niye rahatımı bozuyorsunuz?'' dercesine.. :)
Kanguru ve silinglerin tek faydası sadece rahat gezmenize yardımcı olmak değil elbette.. İlk 3 ay bebeklerde 4. trimestr olarak değerlendiriliyor. Yani 3. ayını doldurana kadar minik bebişler kendini hala anne karnında zannediyorlar ve sürekli anne karnının sıkışıklığı ve sıcaklığını, annelerinin kalp atışlarını arıyorlar. Bulamazlarsa da basıyorlar çığlığı :D Bu sebeptendir ki özellikle prematüre doğan bebeklerin hem fiziksel hem de duygusal gelişimi için wrap slingleri öneriyor doktorlar.
- Peki kanguru ve Sling Nedir? Hangisini ne zaman kullanmak gerekir?
Kanguru dediğimiz şeyin aslında bir çok çeşidi var. İşte bunlardan bazıları;
Ne kadar da şirin duruyorlar değil mi? Durum aslında hiç de göründüğü kadar masumane değil ne yazık ki... Görmüş olduğunuz fotoğrafların ortak özelliği aslında bebeğin asılı kalma pozisyonu. En iyisi siz aşağıdaki illüstrasyona bir bakın ve sağlıklı kanguru ile sağlıksız kanguru arasındaki farkı daha net bir şekilde görün;
-Soldakinde hem bebeğin bez bölgesine hem de omurgasına fazla yük biner. Taşıyan da bebeğin ağırlığını normalden fazla hisseder. Slinglerde ve sağlıklı kangurularda ise bebeğin pozisyonu sağdaki çizimde oldugu gibidir. Bebek oturur şekilde taşınır.
Sling ise; yaklaşık 5 metre uzunluğunda vucudunza sararak oluşturduğunuz bir taşıyıcı. Özellikle ilk 3 ay için kesinlikle wrap slingi öneriyorum. Bebeğiniz size, siz bebeğinize olabildiğince yakın oluyorsunuz ve her ikiniz de duygusal yönden bir rahatlama hissediyorsunuz.
Bebek anneye daha yakın olduğu için daha az ağlıyor, annesinin sıcaklığı ona huzur veriyor, anne de bebeği daha az ağladığı için maksimum rahatlığa kavuşuyor ve hormonlar devreye girerek daha çok süt üretmenizi bile sağlıyor.. Sihirli bir değnek misali..
Tüm bu uzun araştırmalarım sonucunda Neko Wrap Sling ve Boba 4g kanguruyu aldık. Her ikisinden de oldukça memnunuz. Boba'ya özellikle babalar daha çok bi heves ediyorlar.
Eylül'ün gaz sancısı olduğu zamanlarda bobamıza koyup evde şöyle bir iki tur atmamız yetiyor gazını çıkartmasına. Sonra da aşırı derecede bir rahatlama söz konusu oluyor ve bobada uyuyakalıyor. Bu bakımdan Boba 4g'nin gaz çıkartma ve uyutma problemimizi minimize ettiğini söyleyebilirim.
Uzun lafın kısası Boba 4g bizim herşeyimiz oldu diyebilirim. 20 kg'ya kadar taşıma kapasitesinin olması, anne-babaların bel ağrılarını azaltması da diğer bahsetmediğim güzellikleri :)
Eee süpermiş cidden yaa, nereden alacağız onu söylesene artık derseniz sizi buraya alayım.
Beğendiysen paylaş o zaman :)
Anneler için büyük rahatlık.
YanıtlaSil