#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

20 Nis 2015

Hoşgeldim.. mi Acaba?

www.tips-fb.com
Herkese Merhabalar!
Arayı çoook uzattım biliyorum, sizden gelen maillere, yorumlara bir türlü cevap veremedim üzgünüm :( Ama hep aklımdaydınız, merak edip sorduğunuz ve beni gerçekten unutmadığınız için çok teşekkür ederim hepinize. . Yazamadım, buralara uğrayamadım çünkü beni çok üzen şeyler yaşadım. .
Allah'ıma şükürler olsun ki sağlıkla aldım minik kuşumu kucağıma. Ama erken doğduğundan mı bilmem, doğduğu ilk günlerden bu yana hastaneden beri gelemez olduk. Topuk kanı vermek için hastaneye gittiğimizde sarılık için de tahlil yaptırdık ve maksimum 15 olması gereken Eylül'ümün sarılığının 24.7'ye çıktığını öğrendik. Sarılığı 25 ve üzeri olduğu durumlarda vücudundaki kanın tamemen değiştirilmesi gerekiyordu. Bu çok tehlikeli bir durumdu ve acilen hastaneye yatışı yapıldı.. Daha minicik, 1 haftalık kuzumun..

O kadar yıpratıcı bir şey ki fototerapi.. Hem anne hem de bebek için.. Çok çok yıpratıcı gerçekten.. Aşağıda görmüş olduğunuz şekilde minicik bebişlerin gözüne bezden bir gözlük takılıyor çünkü fototerapi ışınları biz yetişkinlerin bile gözlerini aşırı derecede yorucu düzeyde şiddetli. Kazara bu gözlük çıkarsa ve uzun süre bebekler bu ışınlara maruz kalırsa kör olma riski bile taşıyorlarmış.
Yavrucum o kadar acı çekiyordu ki içinde.. Belli bir süre sonra aşırı ısınan küvez adeta bedenini kavuruyordu.. Derisi güneşte yanmış gibi pul pul kabarmıştı.. Acıya dayanamayan bal kızım sürekli çırpınıyor ve gözlüğünü çıkartıp çıkartıp atıyordu. Hal böyle olunca 2 gün boyunca kesintisiz bir şekilde vardiya değiştirirek annem-eşim ve ben sürekli nöbet tuttuk cihazın başında.. Bu arada ben saat başı küvezden çıkarıp emziriyordum ve o 1 saat içinde emzirdiğim 15 dk bile içimi aşırı derecede huzurla dolduruyordu, o acıdan Eylül'ümü çekip alıverdiğim için.. Sonra tekrar küveze koyup tekrar kavrulup çırpınışını izlemek zorunda kalıyordum..
2 günlük bu işkencenin sonunda sarılık değerimiz 12'ye düştüğü için hastaneden taburcu olduk. Artık her şey yoluna girdi mi dersiniz?
Esas derdimiz bundan sonra başlıyordu..
Hem de tahmin edemeyeceğiniz derecede ürküten, üzeninden..
Ne mi oldu?
E, o da başka bir yazının konusu olsun artık, ne yapalım :(


Beğendiysen paylaş o zaman :)

20 yorum:

  1. Çok geçmiş olsun...Allah bu günleri kolayca atlatmanızı nasip etsin... :(

    YanıtlaSil
  2. Hiç canını sıkma her yeni doğan bebeğin başına gelen şey .. Ben laborantım bu içini rahatlatırmı bilmem ama cok sık karsılastım ben yapıyorum testleri bende olsa... Sık sık emzir arada da mama ver mutlaka aclıktan sarılıgı yukselmiş olabilir sürekli emzirsende doydu sanabilirsin .. Yiğenimde aynı olmuştu insanın yakının başına gelmeyince anlamıyor gercekten o öyle sürekli uyurken ve sürekli topuklarını kendim delip alıyordum bide düşün yani başkasına bırakamazdım ... Sende bişey yiyip içmiyorsun boğazından gecmiyor.. Artık cok daha deneyimliyim yiğenim de fototetapi gördü hiç canını sıkma ... Bi anda büyüyyolar zaten ... Sık sık emzir mama ver ... Rabbim şifa versin 

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sık emziriyorum ama ne düşmez sarılıkmış bu.. :( 2 ayımız doldu, hâlâ 11 küsür. . Yine de şükrediyorum ama artık bir önce toparlanmasını çok istiyorum. Güzel duaların için çok teşekkür ederim

      Sil
  3. acil şifalar atlatacağınızdan eminim.

    YanıtlaSil
  4. Herşey düzelecek inşallah canım. İçini ferah tut. Dualarımız sizinle.

    YanıtlaSil
  5. ah çok geçmiş olsun inşallah bir an önce sağlığına kavuşur miniğin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Audrey. . Sarılığı 8 civarına düşmüş çok şükür. İnşallah atlatıyor gibi kuzum. .

      Sil
  6. çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim allahtan

    YanıtlaSil
  7. Cok cok gecmis olsun, zorluklarla mucadele edebilen guclu bir bebek masallah... Insallah daha da iyi olacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah :) bu açıdan düşününce insan daha iyi hissediyor.. çok sağolun. .

      Sil
  8. geçer hiç canını sıkma bi bakmışsın kocaman olmuş ...yaşadığın durum her yeni doğan bebeğin başına gelen bir durum senin moralinin yüksek olması lazım ...onun için ayakta durmalısın hem cok önemli bir hastalığı yok cok şükür hiç caını sıkma canım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok şükür. .. çok teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun bir daha böyle şeyler yaşamazsınız inşaallah.
    Bebeğinizi güle güle büyütün.

    YanıtlaSil
  10. gecmiş olsu canım bebegin hayırlı olsun :) sarılık malesef yenı doğana döneminde oluyor .kac haftalık dogdu canım mınıgın ? bende yeni doğum yaptım bizde ucundan donduk saarılığın Allah hepimize kolaylık versin saglıkla bebşlerimizi buyutmeyi nasıp etsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiin canım benim, çok sağol senin bebiş de hayırlı uğurlu olsun inşallah :) bizim kız 36+5 de geldi, bir aya yakın erken geldi yani.

      Sil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥