#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

8 Kas 2015

Bebekle Yurt Dışı Gezisi Nasıl Yapılır?

www.tips-fb.com
Eylül kuzum uyumuşken, ayağımın tozuyla hemen yazıvereyim dedim.
Hehe, maşallah diyeyim de bu aralar gündüz uykusu kesintisiz 30 dk olmaya başladı :)

Daha önce bu yazımda da bahsettiğim gibi; ''Eh, bebek de oldu artık, bundan sonra kırıp oturun dizinizi'' mantığı eskidenmiş. Bebeğimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz 8 günde 11 şehir, 3 ülke(Napoli, Roma, Vatikan, Floransa, Montecattini, Orvietto, Pisa, Venedik, Verona, Sirmione, Slovenya-Lübyana) gezisinden sonra size bunun garantisini verebilirim. Üstelik bizim bebiş öyle ağzı var dili yok, çanta gibi oradan oraya taşınsa da hiç sesi çıkmayan sakin bebeklerden de değil. Ele avuca sığmayan, üst düzeyde ilgi manyağı bir bebek :D Eee, nasıl oldu da tüm bunlara rağmen çok, çoook rahat bir tatil geçirdik? Sihirli bir değneğimiz yoktu elbet.
Sadece sırt çantamız ve cesaretimiz ile çıktık yola;
  • Öncelikle beslenme konusunda kızım blw (baby lead weaning) yani bebeğin kendi kendini beslemesi dediğimiz yöntemle beslendiği için hiç sıkıntı yaşamadık. Bu apayrı bir yazı konusu ama kısaca bahstmek gerekirse, bir restauranta gittiğimizde aynı anda herkes kendi yemeğini yediği için çok rahat oldu bu yemek işleri. Emzirirken ise basit bir emzirme örtüsü yer ve zaman fark etmeksizin işinizi görüyor.
  • Beslenmeden sonra en önemli diğer bir konu alt değiştirme, değil mi? Zaten gezdiğimiz yerlerde bolca cafe mevcuttu. Bu tarz durumlarda da bize bir cappucino molası oldu :)
  • Ya bebek hasta olursa? Bunun garantisini kimse veremez sonuçta, ne kadar dikkat etsen de hastalık Allah'tan gelen bir şey bana göre. Hasta olacağı varsa evde de hasta olabiliyor bebişler ama çok şükür bunu da kazasız belesız atlattık. Kızımın pançosu vardı ve kapalı bir ortamdan açık alana çıkarken pat diye kafasına atıp çıkıyorduk ve hava değişiminden etkilenmedi o yüzden. Havanın çok güzel olduğu zamanlarda şu üstteki fotodaki içi polar, dışı örgü puantiyeli ceketimiz iş gördü :) En soğuk yer Slovenya'nın başkenti olan Lübyana idi. Orada da kar montunu giydirdik ve çok şükür hiç hasta etmedik minik kuşumuzu :)
  • Taşıma işlemi nasıl oldu peki? Boba gerçekten hayat kurtarıcı bir icat, samimi söylüyorum.. Müthiş bir icat.. Biz her ihtimale karşı yanımızda bebek arabasını götürmüştük ve onu da ilk gün kullandık. Resmen başımıza bela oldu. Gezimiz boyunca neredeyse hiç kullanmadık yani arabayı. Arabaya koyduğumuzda çığlık çığlığa ağlayan kız, bobaya binince resmen kuzuya dönüyordu :D Bazen arkada, ama daha çok önde taşıdık. Üstelik uykusu gelince normalde çok huzursuz oluyordu ama Boba'da uykuya da rahat dalıyor. Evde de bazen uyutmak için boba'yı kullandığımı da itiraf etmiş olayım bu arada :)
  • Son olarak bizim kızçemiz zaten fazlasıyla gezme aşığı. Artık kime çektiyse :p  Etrafı incelemekten huzursuz olmaya fırsatı olmadı hiç. Yani sözün özü, evdekinden bile keyifli bir 8 gün geçirdi kızımız. O mutlu, biz mutlu, herkes mutlu :)
Bebekle gezilmez diyenler, bu yazı size gelsin,

Cesaretini toplayamayan anne-babalar; artık alın lütfen şu sırt çantanızı;
Kim tutar çelebi ruhlu gezgin insanları :)

Çokça sevgiler Beyaz Sır'dan,,
.. ve de Zeynep Eylül'den ;)


Beğendiysen paylaş o zaman :)

19 yorum:

  1. harikasınız. biz de çok gezen insanlar olarak bir bebek sahibi olunca ne yaparız diye düşünüyorduk. Şimdi kendimi iyi hissettim <3

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler :) içiniz çok rahat olsun. insanlar önce biraz gezelim diye çocuk yapmayı bile erteliyorlar. Kesinlikle çocukla gezilmez diye bir kaide yok. Çocukla ayrı bir zevki oluyor gezmenin :)

    YanıtlaSil
  3. Biz ilerde nasıl oluruz bilemiyorum ama herkeste bir klasik, aman şimdi gezin tozun, bebek olunca bitecek bu rahatlık. Öyle bir zorunluluk mu var yani, çok güzel bir örneksiniz. İnşallah bizim de bebeğimiz, gezmeyi seven uyumlu bir bebek olacak, biz de dünyayı gezeceğiz işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yok içiniz rahat olsun :) Bebişle gezmek cidden ayrı bir keyifli oluyor, gezmeyi seven bebişiniz olur sizin de inşallah :)

      Sil
  4. gezmeyi seven bir bebeğin olduğu için çok şanslısın canım :) benim bi arkadaşımın oğlu 5dk uzaklıktaki anneannesine giderken bile arabada rahat durmuyormuş. şehir dışına bile çıkamadılar uzun süre, bırak ülkeyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Cİdden çok zorluyormuş o bebiş de ama :/ Allah kolaylıklar versin o arkadaşınıza :)

      Sil
  5. Gezinizi tur araciligiyla yaptiysaniz iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim? :)) Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  6. Gezinizi tur araciligiyla yaptiysaniz iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim? :)) Simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz tutumunu tatilsepeti.com dan aldık ama Kappa tur götürdü, çok iyi bir firma kesinlikle tavsiye ederim :)

      Sil
  7. Tekrar teşekkürler :) Yazılarınızı okumaktan büyük keyif alıyorum, minik Eylül bebişle ilgilendiğinizi biliyorum ama en azından haftada 1-2 yazı yazmanızı gerçekten çok isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, bu güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim :) inanın yazmayı ben de öyle çok istiyorum ki. . Şu an bu çok zor ama haftada olmasa da ayda 1 - 2 yazı yazabilirin bence :)) yazacak o kadar çok şey var ki.. sizlerin beğenisi de ayrı bir motivasyon kaynağı bizim için :) kocaman sevgilerimi yolluyorum :*

      Sil
    2. Yaklaşık 3 aydır yazmamışsınız :( Çok mu yoğunsunuz, neler yapıyorsunuz merak ediyorum açıkcası, ayda 1-2 yazı için söz almışken.. :)

      Sil
    3. Çok mutlu oldum yazılarımı özlemenizden :) aslında full time anneyim şu aralar.. yani kızım o kadar düşkün ki bana, ücretsiz izinde olduğum halde vakit ayıramıyorum yazı yazmaya.. aslında bir bakıma da tembellik ediyorum diyebilirim instagram hemencecik fotograf paylaşmak daha kolay geliyor :/ ama çektiğim fotoları burada da paylaşıp en azından minicik de olsa fotonun hikayesini yazabilirim, anılar taze yazılınca daha anlamlı oluyor. İlginize çok ama çok teşekkür ederim :) yeni bir yazı yazdım, okuyup yorum yazarsanız çok sevinirim :) sevgilerimle;)

      Sil
    4. Anneligin tadını çıkarıyorsunuz yani bol bol ne kadar güzel :) Minik kuzunun fotoğraflarını görüyorum instagramda Allah nazardan saklasın :) Bu fotograf konusunu da konusuyorken bir şey dikkatimi çekmişti daha önceki yazılarınızda onu sormak istiyorum aslında size, kendi fotoğraflarınızda yuzunuzu kapatmissiniz hep, bunun nedeni merak ettim samimiyetinize güvenerek.. Cevabiniza bakmadan once gordum ve inanın heyecanlandım ben de böyle hissettirdiginiz ve tabii ki ictenliginiz için size teşekkür ederim :) Zeynep'i öpüyorum :*

      Sil
    5. Çok şükür öyle evet :) 1 sene kaldı iznimin bitmesine :/ çok sağolun amin inşallah :) yüzümü ve kızımın yüzünü kapatmaya özen gösteriyorum çünkü sosyal medyada Her ne kadar anılarımı paylaşmak istesem de yüzümü paylaşmak hoşuma gitmiyor. Belki saçma gelebilir ama devir bence ulu orta öyle çarşaf gibi tüm yaşantını Serme devri değil bence. O kadar çok kötü niyetli insan var ki sosyal medyada.. fotoshop la yüzünüzü kötü fotolara kopyalayanlar mı dersiniz.. fotoğraflarınızı çalıp kendine fake hesap açanlar mı dersiniz.. çektiğim fotoları da çalabilirler tabii ama yüzümü kullanmaları çok daha kötü bir durum. Ayrıca blog yazarı olduğum için tanıdık insanlara denk gelmeyi pek istemiyorum.. sanki içimden geldiği gibi yazamazmışım gibi.. öğretmen oldupım için bunun velisi var, iş arkadaşı var, idareci var.. var da var :) sizin instagram hesabınız nedir? Ben takip ediyor muyum sizi?

      Sil
    6. Bu uzun açıklamanız için teşekkürler öncelikle, dogallinizi kaybetmenizi asla istemem siz nasıl rahatsanız oyle yapmaniz en iyisi tabii ki, o kotu kalpli insanlardan da rabbim hepimizi korusun.. Okurlarınızı bu denli ciddiye almanız ve her yoruma tek tek uzun uzadiya cevap vermeniz gerçekten çok hos. Sizi daha tanimadan öyle yakın hissediyorum ki ne mutlu bana bloğunuzla karşılaştım.. ♥ Instagram hesabım yok, bloğa girdikçe blog içeriğinden bakıyorum sağ taraftaki

      Sil
    7. Bu tatlı ve içten yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim :)) çok mutlu oluyorum.. siz vakit ayırıp okuyorsunuz yazılarımı.. ucundan da olsa anılarıma dokunup şahitlik yapıyorsunuz.. ben de minik eylül den fırsat buldukça tek tek yanıtlamaya çalışıyorum tüm yorumları, zevkle hem de :) gözümden kaçan yorum olursa da çok üzülüyorum, içime dert oluyor ne yalan söyleyeyim :) amin, Allahım hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşalahh

      Sil
  8. :) Amin inşallah.. Italya gezinizle ilgili de aynı Alaçatı gibi uzuun uzuun postlar bekliyorum heyecanla ;)) Sevgiler.. :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah :) evet fırsat bulsam o kadar çok yazacak şey var ki.. ilginiz ve tatlı yorumlarınız için çok teşekkür ederim :) kocaman sevgiler benden de :)

      Sil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥