#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

13 Ağu 2013

Fala İnanır mısınız?

www.tips-fb.com

Merhaba Sevgili Blogseverler :)
Bugün sizlere en yakınlarımın bile çok azının bildiği bir anımı anlatacağım.
Öncelikle sormak istiyorum, fala inanır mısınız? Cevabınız ''Evet'' ise bu yazıyı okuduktan sonra inanmaktan vazgeçebilirsiniz, benden söylemesi.

Öncelikle benim fal geçmişimden biraz bahsetmek istiyorum. Zamanında fal baktırmak bana o kadar keyif veriyordu ki; benim kadar fal delisi olan çok azdır bence. Öyle ki Türk kahvesinin tadını o kadar da sevmediğim halde sırf fal bakarlar mı acaba diye kimi görsem kahve yapıp ''Fal bakmasını biliyor musun?'' diye soruyordum.

Yahu bu ne saçmalıktır, belki karşımdaki fal bakmasını bilmiyor. Nasıl bir psikopatlıkmış benimkisi. İçimde bir umut, belki bakmasını biliyorlardır diye ısrar ediyordum bir de. Şimdi düşünüyorum da, tam bir baş belasıymışım o zamanlar :D

Gel zaman git zaman, tabii kimse bana fal bakmıyor, Ben de nerede bir ''kahve sizden, fal bizden'' afişi görsem gidip o cafede kahve içiyorum. Fakat zaman geçtikçe bu da tatmin etmiyor beni. En iyisi kendi falıma kendim bakayım diyorum. İçtiğim fincanlardaki şekillere anlam yüklemeye çalışıyorum, inanıyorum.

Sonra bir gün tellwe.com diye bir site keşfettim. İçtiğin kahvenin fotoğrafını çekiyorsun, neyi merak ettiğini, kaç yaşında olduğunu falan yazıyorsun ve sitedeki istediğin bir falcı fotoğraflarını yorumlayıp falını yazarak sitedeki profiline mesaj olarak yolluyorlar. Üstelik her gün 1 fotoğrafı ücretsiz yorumlatabiliyorsun.

Nasıl bağımlısı oldum sitenin anlatamam. Ne kadar çok inandığımı da.

Bir gün bu sitedeki ''falcı olun'' yazısı dikkatimi çekti. Pek bir meraklıyım ya, ''Falcı da olalım bakalım, neymiş bu perdenin arkasındaki gizem..'' dedim ve falcı olmak için başvurdum. Önce deneme amaçlı 5 tane fincan yorumlattılar bana. Onay sürecinden sonra hemen falcılar listesine alındım.

Sürekli fincan geliyor. Bu arada profilime aşk falı baktırmak isteyenlerin sevdiği kişi ve kendisinin doğum tarihini yollamalarını istiyorum. Çoğu falcı kopyala-yapıştır yapıyor. Ama ben tek tek burç uyumlarına göre anlaşma düzeylerini hesaplıyorum, biraz da kendi yorumumu katıyorum. Olumlu şeyler yazıyorum çoğunlukla. İnsanlar mutlu oldukları için hep beni seçiyorlar. Ve bir anda sitenin en çok talep gören ve tek bir olumsuz oyu bile olmayan falcısı haline geliyorum.

Zaman böyle geçerken ''kelebek falı'' diye bir fal ekleniyor siteye. Onu da öğreniyorum. Büyük bir heyecanla ''kelebek falı bakılır.'' yazıyorum profilime. Bu arada bu baktığım fallar paralı. Her bir kahve fincanı 3 TL, kelebek falı ise 5 TL idi sanırım. Günlük belki 20 tane fincan bakıyorum. En az 10 tane de kelebek falı. Kasada ne kadar biriktiğini siz tahmin edin.

Hele bir kız vardı ki günde 3 kere kelebek falı isteği yolluyordu. Hep aynı şeyi soruyordu; ''Bir gün beni fark edecek mi?'' Üzülüyordum artık, ''yollama bu kadar, sabret ve bekle.'' diyordum ama yine de her gün 2-3 kere fal yolluyordu bana. Daha bunun gibi niceleri.. ''Kocam beni aldatıyor mu?'',''Evimizi ne zaman alabileceğiz?'',''İşe girebilecek miyim?'',''Sınavı kazanabilecek miyim?''..ve daha niceleri.. Üstelik sadece kadınlar da yollamıyor. Bir bakıyorum profilinde 45 yaşında erkek  yazıyor.

Sonra nasıl oldu bilmiyorum, vicdanımın sesini nasıl duyabildiysem artık, kendi kendime dedim ki bir gün; '' Yaa ben bu kadar insanın nasıl hakkına girerim! Ben onlara umut veriyorum.  Sırf  ''Bekle, geri dönecek mutlaka'' dediğim için, burnunun dibindeki mutluluğu kaçırıyor belki adam.

Bu vicdan azabı içimi kavurdu da kavurdu. Nasıl ağlıyorum göreceksiniz. ''Yarabbim affet beni.. Affet..'' diye kıvranıyorum resmen. O kadar insanın hakkı var üzerimde. Kasada biriken paraları kabul etmedim (Hesap numaranızı veriyorsunuz ve parayı o hesap numarasına aktarıyorlar). Ama sadece para olarak hakları yok ki bende, ya çaldığım umutlar.. :(

Ne yaptım biliyor musunuz? Profilime aslında faldan hiç bir şey anlamadığımı, her şeyi kafamdan uydurduğumu ve çok pişman olduğumu. ''Artık fal bakmıyorum, hakkınızı helal edin.'' diye ekledim. Buna rağmen ''Son bir kez daha fal bak, ne olur son bir kez..'' diye fal yollayanlar oldu bana. Onlara da 

"Göklerde ve yerde gaybı Allah 'tan başka bilen yoktur" (Neml Sûresi, Ayet: 65)
"Kahin ve falcıya (yani gaipten haber veren kişiye) inanan kimsenin 40 gün namazı kabul olmaz", "Ona inanan kişi, bana indirileni (kitap ve vahyi) inkar etmiş olur" (Hadis-i Şerif) ayet ve hadislerini yolladım. Sonra bir baktım, üyeliğimi iptal etmişler.

Üzerinden tam 3 yıl geçti..
Ve o günden sonra bir daha ne kimseye fal baktım ne de baktırdım. Vicdanım uzunca bir süre beni rahatsız etti beni ama sonra zamanla eskisinden de huzurlu bir insana dönüştüm. Çünkü biliyorum ki Allah affedicidir. Ve ben fazlasıyla pişman olmuştum. 

İnancınız ne olursa olsun fala inanmadan önce benim yaşadıklarıma bir bakın, öyle karar verin fal baktırmaya. Ayet ya da hadislere inanmıyor olabilirsiniz. Allah'a bile inanmıyor olabilirsiniz. Ama ben bizzat bu işin içine girip çıkmış bir insan olarak anılarımı paylaştım sizinle. Tek bir olumsuz oyu bile olmayan bir falcıydım. Bu ne demek biliyor musunuz? Yüzlerece fal bakıyorum ve 1 tane bile olumsuz oy yok. Her şeyi biliyormuşum gibi sanki. Oysa ki hepsini uydurmuştum ben. O yüzden artık hiç bir falcıya inanmıyorum ya.

Ne diyeyim Allah'ım affetsin. Aklıma geldikçe utanıyorum. Adeta kara bir leke geçmişimde.
Ben de böyle bir insandım işte.
Pişman kızdan sevgilerle..


Beğendiysen paylaş o zaman :)

65 yorum:

  1. upsssssssssssss hay allah ben de keyıf ııcn baktırırdım ama bunu da okudum ya ne olsun degıl mı canım..sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen :) İlgine teşekkürler canım.. Sevgiler ;)

      Sil
  2. gerçekten çok tatlısın :)

    benimde bir arkadaşım aynı sen gibi kahve falı bağımlısıdır.aklıma o geldi.ayrıca kalpten pişman olmak af edilmek için yeterli.

    bir de adeta geçmişimdeki kara bir leke demişsin yaa onada bayıldım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O arkadaşına keşke bu yazımı okutabilsen.. Kara bir leke gibi ama :( Keşke hiç yapmasaydım öyle şeyler diyorum ama pişman olabilmek de önemli. Ya pişman olmasaydım? Şimdiki halime de şükretmeliyim aslında.
      Çok teşekkür ederim ilgine, güzel sözlerine.. sevgilerimle :)

      Sil
  3. Hayatım boyunca parayla hiç fal baktırmadım.Genelde her kahve içişimdi sırf eğlence olsun diye kaparım kimse yoksa da kendim bir iki şey uydururum.Bazen biliyor gibi olanlar çıkmıyor değil ama sanrım dikkatimi fala fazla vermediğimden söylenenleri hemen unuturum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel hiç parayla baktırmamışsınız. Keşke ben de hiç baktırmasaydım..

      Sil
  4. Fal baktırmak sözkonusu ise,merak duygusu ön plana çıkıyor sanırım.
    Ben çok inanmam ama korkutucu bulurum nedense.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meraktan ileri geliyor muhakkak. Hala pek çok şeyi merak ediyorum. Ama fal ile yanıt bulamayacağıma eminim artık. Sabrediyorum ve dua ediyorum ben de.

      Sil
  5. Rica ederim, beni kötü emellerinize alet etmeyiniz :)))
    Şaka bir yana, fal inanmayanların bile vazgeçemediği bir alışkanlık... Kurtulmak lazım derhal..

    YanıtlaSil
  6. teşekkürler
    benim o kadar çok tutkum yok ama görümcem aşırı tutkunu fal bakmanın baktırmanın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtulması gerçekten zor bir tutku maalesef. Hep söylerim, böyle bir olay yaşamasam ben de vazgeçemezdim baktırmaktan..

      Sil
  7. Merhabalar,bir laf vardir bilirmisin fala inanma ama falsizda kalma bende bundan üc sene önce fal bakardim bir de üstüne 6 hissim olunca düsün artik ben parayla bakmadim ama söylediklerim hersey cikiyordu nasil oldu bilmem ama birden bire fali biraktim,sizin icinde bir deneyim olmus kendinizi bu kadar üzmeyin hersey bizler icindir bizler hata yaparak ögreniyoruz:)
    sevgilerimle♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi iyi hissettirdiniz :) Çok sağolun :) Sevgiler.. :)

      Sil
  8. Bende öyle delisi olmasamda baktirmasimi seviyordum ama gercekten cok günah bu yazi tekrar bana onu hatirlatti tesekkürler

    YanıtlaSil
  9. Nice post! Thanks for stopping by my blog! I'm following you back on gfc (number 364). I'm also following you on twitter. If you want to follow me back, my nick is @breakfastpink. See you soon sweety.

    http://breakfastwithpinkdiamonds.blogspot.com.es/

    YanıtlaSil
  10. Ne mutlu ki, vicdanınızın sesini dinleyip doğruya ulaşmışsınız..
    Resulullah (as) hadisinde buyuruyor: "Her kim bir arrafa gidip de ona bir şey sorarsa, kırk gecelik namazı kabul olmaz." (Müslim, Selâm, 125)

    Hepimiz hata yaparız ama Allah en doğrusunu inananların kalbine ilham eder.. içten bir tevbe neleri silmez ki.. sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) İnşallah.. Sevgiler..

      Sil
  11. Değişik bir post olmuş adeta bir günah çıkarma tadında :) başında pek bir acemice olmuş ama işin sonunda doğru olanı yapmışsın canım. sevgiler

    YanıtlaSil
  12. bana da çok saçma geliyor fal baktrmak ve her baktırdığımda muhabbetine bile olsa geriliyorum. Tercihim değil.:) İyiki vazgeçmişsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhabbetine bile olsa geriliyorsanız, vicdanınızın sesi yanı başınızda demek ki..
      İyi ki vazgeçtim :)

      Sil
  13. Çok eskiden fal baktırır, burç yorum sitelerin hepsini tek tek okurdum. Çünkü hayatımın ne yöne gittiğini ve kontrolünü tamamen kaybetmiştim. Eşimle tanıştığım andan itibaren ne burç okudum, ne fal baktırdım. Arada komşular bir iki kere baktı. Her söyledikleri komik geldiği için kahvemi içer yıkarım fincanımı.. Çok güzel bir anlatımdı, yaşadıklarım da öyle.İnsan yanlışını görmeli,görmek istemeli..Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hikayemiz biraz benziyor aslında :) Benim bu anlattığım olay tam da eşimle tanıştığımız döneme denk geliyor. Şu an çok huzurluyum gerçekten. Yorumun için teşekkürler, sevgiler :)

      Sil
  14. Şu 3 vakte kadar dedikleri olayı çözsem ben inanıcam ama?...

    YanıtlaSil
  15. ayyy inan bi çırpıda okudum çok tatlısın sen :) rabbimden başka geleceğimizi bilecek hiç kimse yok ne güzel hadiste o fal baktıranlara cuk diye oturmuştur bende beklerim canım acemi daha çok yeni bloggerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım, hemen geliyorum ben de sana :)

      Sil
  16. Ben de eskiden sürekli fala başvuran biriydim ama son dönemde bıraktım neyseki.Fal olayını çok güzel anlatıp, doğru bir mesaj vermişsin; paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  17. para ile hiç baktırmadım fala arkadaşlarla bir araya geldiğimizde kahvemizi içeriz ve eğlence amaçlı birbirimizin falına bakarız o kadar
    ama sen en güzel olanını yapmışsın

    YanıtlaSil
  18. Your blog is genial :)
    I like a lot of it.
    Thank for your comment!
    Visit me xx

    6 del dos
    Bloglovin

    YanıtlaSil
  19. Çok enteresan bir yazı olmuş :) Çok sevdim seni , gerçekten çok içtensin. Bence için rahat olsun, sonuçta bir nevi meslek bu da. Her gün para kazanmak için hangimiz ufak yalanlar söylemiyoruz ki. Sektörel düşünürsek bankada söylenenleri , verilen umutları bir bilsen :( Sen kimsenin cesaret edemeyeceğini yapmış ve nickinin arkasına saklanmayıp çıkıp itiraf etmişsin. Sonuçta fal bakan kadar baktırana da sormalı sen neden inanıyorsun diye. Sen de zamanında inanmışsın içten içe gerçek olmadığını bildiğin halde. Çok uzattım, çenem düştü :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyisin, çoook teşekkür ederim. Önemli olan pişman olmak tabii ki ama yine de keşke hiç yapmasaydım diyor insan. Çok teşekkür ederim güzel yorumların için :) Her zaman beklerim,
      Kocaman Sevgilerimle :)

      Sil
  20. ibret verici harika bir yazı olmuş sizinki, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize çok sevindim, ilginize teşekkürler :)

      Sil
  21. Ay gerçekten çok kötü.
    Ben de fal bakarım eşe dosta gırgırına
    Hep olumlu şeyler söylerim.

    YanıtlaSil
  22. Hepimizin günahları o kadar çok ki, Allah hepimizi affetsin.

    YanıtlaSil
  23. Gerçeketen de seni takdir ettim,
    önemli olan kendi özeleştrisini yapabilmek ve hatadan dönerek pişmanlık duymak
    eminim Allah afedici olduğu için senin bu affını kabul edecek,
    hepimiz eğlenmek için kahveden sonra çevirmişizdir fincanı
    yalan da olsa güzel söz duymak hoşuna gidiyor insanın
    ama bu kadarla kalmalı,
    sayende tekrar hatırladık
    teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, inşallah dediğin gibi affım kabul olur.
      Hatanın nerseinden dönersek kar.
      Sevgiler

      Sil
  24. samimi itirafın anlaşılan.bir nevi günah çıkarma sanırım.benim blogda bir şey var 'dilekler' başlığı altinda.yazdıklarını okuyunca aklıma o geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, okudum dilekler yazınızı. Gerçekten bana da falı anımsattı yazınız.

      Sil
  25. ah o fal merakı ben de de biter mi bilmiyorum ama kendini bu kadar suçlu hissetmemelisin sonuçta bırakmışsın..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  26. böyle bir şey de duymamıştım ben...
    şaşırdım doğrusu, iyi ki bırakmışsın o işleri :)

    YanıtlaSil
  27. Benim yüreği temiz kardeşimden beklenecek bir davranıştı bu...Aferin sana! Örnek bir davranış bu.Herkes keşke farkında varabilse ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kareşim benim :) Çok sağol.. Seviliyorsun :)

      Sil
  28. Yine de bence her şeyi yaşayarak öğrenmek en iyisi.Sanırım bu anınızı çevremdekilere de anlatacak kadar faydalı buldum..Blogunuzu da çooook sevdim.Takipçiniz oldum sevgiler ... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için, Sevgilerimle :)

      Sil
  29. Kimseden zorla para almamışsın, insanlar sana isteyerek gelmiş. İçin rahat olsun tatlım :) okurken çok eğlendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun canım, yine de vicdan azabını içimden atamıyorum..
      Teşekkürler ilgin için :)

      Sil
  30. Çok iyi yapmışsın, Allah affedicidir vicdan azabı duymana gerek yok bu kadar. :)
    Ben de zamanında çok inanırdım da artık inanmıyorum hepsi boş şeyler, kim bilebilir geleceği Allah'tan başka? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Çok teşekkür ederim, Aynen.. geleceği bizim bilmemiz ne haddimize..

      Sil
  31. Bi kere ev arkadaşımla bende baktırmıştık o sitede birine fal ama öyle salladıki uzaktan yakından alakası yoktu hayatımla dediklerinin ahaha :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ohhh ne güzel inanmamış olmanız :) Keşke herkes sizin gibi olsa..

      Sil
  32. Fala inanıp hayatını fala göre şekillendiren insanların okuması dileğiyle.
    Ders verici nitelikte olmuş.
    Ellerinizi sağlık...

    YanıtlaSil
  33. Kesinlikle haklısın,aslında insanlar da biliyor ne kadar yanlış olduğunu ama merak işte...Bloğunu çok güzel,bana da beklerim! Sevgiler ...http://benbuara.blogspot.com/

    YanıtlaSil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥