#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

5 May 2014

Kilise'den döndürülme bir cami | Alaçatı Günlüğü-12

www.tips-fb.com
Dıştan bakıldığında bir camii, içine girince kilise..
Esasında ise bir ibadethane..
Bu şekilde anlatınca size biraz karışık gelebilir ama..
Herkesin Pazar Yeri Camii dediği bu yerin gerçekten çok ilginç bir hikayesi var.


Bir zamanlar Rum halkının çoğunlukta olduğu Alaçatı'da Rumlar bir kilise inşa etmişler. Cumhuriyet'in ilanından sonra bu kilise yöredeki müslüman halkın artmasıyla Camii'ye çevirilmiş. Fakat bu kilisenin Camii'ye dönüştürülme hikayesi diğerlerinden biraz daha farklı.


Bu caminin içine girdiğinizde böyle ilginç bir görüntüyle karşılaşıyorsunuz. Gördüğünüz gibi kiliseye ait olan figürler korunmuş. Namaz vakitlerinde perde çekilerek gizlenen bu figürler, namazdan hemen sonra tekrar açılarak hem Hristiyanların hem de Müslümanların dua edebileceği bir ibadethaneye dönüşüyor.


Caminin kapısının girişinde ''Bu ibadethane Mesih'e inanan halktan toplanan yardımlarla inşa edilmiştir.'' yazıyordu. Tam bir hoşgörü timsali olan bu caminin, eşi benzerine rastlamak gerçekten zor.
Siz ne düşünüyorsunuz bu cami hakkında?
Daha önce buna benzer başka bir ibadethane gördünüz mü?


+
  Sosyal Medyada Takip Et 

Beğendiysen paylaş o zaman :)

5 yorum:

  1. Almanya da yasadigim icin kiliseleri biliyorum. Gezdigim huzur buldugum kiliseler de oluyor. Ne güzel dinlerin kardesligi demek istiyorum senin fotograflarini görünce. Hayat o kadar basit ki aslinda, kardesce yasamakta.

    YanıtlaSil
  2. Aynen canım benim.. En en güzeli kardeşçe yaşamak.. :)

    YanıtlaSil
  3. you have such a beautiful blog:) love it <3

    lots of love xx
    Nee from ROSECANDLE11

    YanıtlaSil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥