#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

16 Haz 2014

Olmazsa olmaz yaz bakım ürünleri

www.tips-fb.com

Bir çoğumuz belki de güneşe direkt maruz kalmanın cildimizde ne büyük zararlar doğurduğunun farkında bile değiliz. Aşağıda gördüğünüz fotoğraf 69 yaşında bir TIR şöförüne ait. Yıllardır yollarda yüzünün sol tarafı güneş ışınlarını direkt maruz kaldığı için yüzünün iki tarafı arasında bu denli korkunç bir fark oluşmuş.
Güneş ışınlarının zararları keşke bununla sınırlı kalsa.
Cilt kanseri ve kalıcı güneş lekeleri de cabası.
O halde soruyorum;
Tüm bu zararları bile bile güneş kremini sürmeden dışarı çıkmaya nasıl cesaret edebiliyorsun?
Beni güneş ışınlarına direkt maruz kalmak o kadar çok korkutuyor ki, güneş kremimi sürmeden dışarı çıkmayı bırakın, güneş gözlüğümü bile unutursam yüzümü elimle kapatarak yürüyorum yolda.
Yüzümde güneş ışınlarına direkt maruz kalmasından korktuğum için 50 faktörlük kremleri kullanıyorum. Ama bunları seçerken gramaj olarak az olanlarını tercih ediyorum. Çünkü bu tarz ürünleri son kullanma tarihi geçtiği anda çöpe atmak gerekiyor. Yoksa cildimizde çok daha büyük zararlar meydana gelebilir.
Bioderma Photoderm Max
Bioderma Photoderm günlük kullanıma uygun, emilimi kolay ve koruyuculuğunu beğendiğim bir ürün. Denize girerken bile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Öyle hemen akma falan yapmıyor. Her gün kullandığım halde 40 ml'lik bu boyu beni nerden baksanız 2 ay götürüyor.
Nivea Sun 50+ 

Nivea'da tek hoşuma giden kremin kokusu oldu sanırım :)

Nivea'nın bu güneş kremini ise denize girerken sürmeye pek uygun bulmadım. Akışkanlığı Bioderma'ya oranla oldukça fazla. Hatta sürmeden önce şişesini iyice bir çalkalayın çünkü ilk anda tüpten kremin yağı geliyor, bunun kremle karışması için çalkalamak şart. Bu bağlamda Bioderma'yı Nivea'ya tercih ederim. İkisi de 50 faktör ama Bioderma'nın koruyuculuğu da daha iyi geldi bana.

''Güneşten bu kadar çok korunursam nasıl bronzlaşacağım peki?''

''Hem korunup hem bronzlaşamaz mıyız ki?''

''Çikolata kız olmak istiyorum beeen!'' diyenleri böyle alalım. Bronzlaştırıcı spreyler tam size göre. Yağlı bir yapıya sahip olan bu spreyler normalde kumsalda güneşlenirken tercih edilse de ben yazın günlük hayatta sokakta gezerken bile kullanıyorum. Ama öyle aşırı sıkıp da yağlı güreş moduna girmeyin sakın. Bu tarz yağlı ürünlerde abartıya kaçmamak için azıcık sıkıp, iyice yedirmeniz şart. Bronzluk konusunda ise öyle bir anda solaryum etkisi beklemeyin üründen. Düzenli kullanımda en etkili sonuca ulaşabilirsiniz.

Benim yaz bakım ürünlerim bunlar. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir?
Olmazsa olmaz dediğiniz bir yaz bakım ürünü var mı?
  Sosyal Medyada Takip Et 
+

Beğendiysen paylaş o zaman :)

25 yorum:

  1. tatlım çok güzel bir post olmuş.Haklsın güneş kremi çok önemli ama ben de çok çok üşeniyorum ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sağol canıııım benimmm :) yok yoook üşenme, bak ne kadar zararlı, şoför amcamızın yüzüne bak, yeter :)

      Sil
  2. seba med 50 + hatta az evvel blogumdaki postta da yazdım :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bende bioderma photoderm kullanıyorum yeni başladım ama iyi gibi şimdilik :)

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. Bunu da yazayım bir kenara, aklımda bulunsun :)

      Sil
  5. Ay fotograf cok korkunc ya :( Bende iceriklerine dikkat etmem gerekiyor, günes kremlerindeki bazi maddeler bazi ciltlerde leke yapabildigi icin, bu yüzden Daylong Extreme 50+ kullaniyorum ve cok memnunum. Beyaz göstermiyor, fondötenin altina sürsen bile etkisi gitmiyor mineralli günes kremi olmadigi icin, gözlerimdede yanma olmuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, haklısın.. :/ İçeriğine dikkat etmek gerek gerçekten. Önerilerini dikkate alacağım hatta çok merak ettim :) Çok teşekkürler :)

      Sil
  6. mirsi. denize giderken bi daha bakıyim :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de daha yeni yeni önemini anlıyorum güneş kremlerinin siz bloggerların sayesinde :)
    Ama yine de erinmiyorum değil sürekli sürekli :)
    Daha dikkatli olacağım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erinme erinme :) üstteki adamın fotosu erinmemen için yeterli olmalı aslında :)

      Sil
  8. Valla ben dışarı çıkarken bile kullanıyorum güneş kremi,beyaz tenliler güneşe karşı daha hassas oluyo bide,dikkat etmeye çalışıyorum.Ben de Sebamed kullanıyodum.Şimdi ersağ aldım ama daha kullanmaya başlamadım onu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen, ben de günlük hayatta muhakkak güneş kremi kullanıyorum. Ben esmerim aslında ama yüzümde güneş lekesi olacak diye korktuğumdan dikkat ediyorum mecbur :)

      Sil
  9. Yanıtlar
    1. Yaa evet, cevap yazamadım hemen :) Kusura bakma ne olur :/

      Sil
  10. Her yaz başı kutu kutu alıp dolaba tıkarım yaz sonu da millete dağıtırım..
    Çook bakımlıyımdır çook saatlerce bakarım kendime de hiç bir şey yapmam :D

    YanıtlaSil
  11. blog unu severek okuyorum ama bir şey sormak istiyorum her bir sayfaya tıkladığımda ayrı pencere olarak açılıyor aynı pencerede açılsa daha rahat olur gibi =) ya da sırf bende mi oluyor ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tatlısın yaa, çoook teşekkür ederim gerçekten :))
      Yaa aslında daha önce de bir yazıma tıkladıklarında her seferinde geri gidip başa dönmek zor geliyor demişlerdi. Ben de bu yüzden bloguma her bağlantıyı yeni sekmede açma kodu ekledim. Böylece eski sayfa kaybolmamış oluyor. Kötü mü olmuş ki? :)

      Sil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥