#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

11 Ara 2014

Doğal İpek kozasından gelen güzellik | Eeose Sericin Bio Deneyimim

www.tips-fb.com

Yaklaşık 1 aydır düzenli olarak Eeosse'nin yeni çıkartmış olduğu Sericin bio ürünlerini kullanıyorum.
Denemem amaçlı gönderilen bu setin içinden  ÉEOSE Sericin Bio Yüz Temizleme Jeli -200 ml,  8 adet ÉEOSE Sericin Bio %100 Saf İpek Kozası ve 5ml'lik 2 adet nemlendirici krem çıktı.
Setin içeriği bu şekilde. Uygulama ise 3 aşamadan oluşuyor;
1. Temizleme
2. Peeling
3. Nemlendirme

1. Aşamamız: Cildi Temizlemek
İlk aşamada temizlik için yüz temizleme jelini kullandım. Ürünün içinde SERİCİN denen ipek preoteinleri bulunuyormuş. Etkisini gerçekten çok merak ederek başladım kullanmaya.
İlk temizlemede cildime hoş bir yumuşaklık kattı. 1 aylık düzenli kullanımım sonucunda ise cildim bu yumuşaklık hissinin yanısıra daha aydınlık bir görünüme kavuştu. Memnun kaldım mı diyecek olursanız cevabım; evet. Çünkü genellikle kullandığım temizleme jelleri kullanım sonrasında cildimde kuruluk hissi uyandırıyordu. Ama bunda tam aksine daha yumuşak ve nemli bir his oluyor.
İkinci Aşamamız: Peeling
 Kutuyu açar açmaz en çok merak ettiğim bu olmuştu. Görünce önce bir heyecanlanmış, sonra da ''Nasıl yani yaa, gerçek ipek kozası?! Peki ya ipek böcüklerine ne oluyor???'' diye tedirgin olmuş, zarar görme ihtimallerini aklımdan çıkaramamıştım. Bunun için firmanın bu konuda yapmış olduğu açıklayacı bir bülten var;
EEOSE Laboratuvarları olarak Sericin Bio ipek kozası üretimi için yurtdışında 2 ayrı ipek kozası çiftliği ile işbirliği içerisindeyiz. Bu çiftlikler firmamız kriterlerine uygun olarak Sericin Bio kozaları üretirler. Bu kriterlerin ilki kesinlikle ipek böceklerine zarar verilmeden üretilmesidir. İpek, ipekböceğinin ürettiği yumuşak, parlak, cilt için çok faydalı bir protein olan sericin ve fibroinden oluşan bir liftir. İpek böceği bu lifi kendine koza örmek için üretir. İçerisinde gelişimini tamamladıktan sonra ördüğü kozayı parçalar ve dışarı çıkar. Kalan koza ipek böceklerinin yaşamları için ihtiyaç duymadıkları bir kısımdır. Bizim için ise bu kozalar, artık cilt bakımı için mücevher değerinde olan doğanın mucizelerinden biridir.
Tekstil sektöründe ipek ipliği üretiminde ise uçları açılmış ya da delinmiş kozalar kullanımlarına uygun değildir. Bir koza 900 m. ye kadar uzunlukta kesiksiz tek bir ip verebilir. Ancak delinmiş ya da kesik kozalardan böyle uzun kesiksiz iplik elde edilemediğinden kozaların bütünlüğünün bozulmaması istenir. Bu yüzden, ipek böceğinin kozayı delip çıkmasını engellemek üzere, bahsi geçen yöntemler maalesef kullanılır. Bizim Sericin Bio kozalarında ise zaten uçları açık kozalara ihtiyaç duyulur. Yani ipek böceklerine yapılan bu tip uygulamalara gereksinim de duyulmaz.
Firmamız için üretilen Sericin Bio ipek kozaları için ikinci kriter ise sericin miktarı yüksek kozalar istenmesidir. Cilde olumlu etkileri kanıtlanmış ipek proteini sericin suda çözünebilen bir proteindir. Kozaların kaynatılması ya da sıcak su buharına maruz kalmaları gibi durumlarda sericin miktarları çok ciddi miktarda düşer ve ürünümüz için kullanılamaz kozalar olurlar. Bu nedenle bu tip uygulamalar ürünümüzün işlevselliği açısından da zaten istemediğimiz bir durumdur
Netice olarak firmamıza ait Sericin bio ipek kozaları hiçbir kimyasal ya da katkı maddesi içermeyen %100 doğal ipek kozalarından ve kesinlikle ipek böceklerine zarar verilmeden elde edilmektedir. . Aksine ipek böceklerine zarar vermeden ipek kozalarının kullanılması için alternatif bir sektör oluşturmuştur.
Bu konuda da içim rahatladıktan sonra büyük bir merakla ipek kozalarımı kullanmaya başladım.
Peelin etkisi gösteren bu %100 saf ipek kozalarını haftada 2 kez kullandım.
 Öncelikle sıcak suda 2 dk beklettim.
Bu süre zarfında kozalar yumuşaklaşıyor.
Daha sonra ipek kozasını işaret parmağıma geçirdim ve yaklaşık bi 5 dk yüzüme peeling yaptım.
Yüzüm peeling esnasında hiç acımadığı için süreyi uzun tutmuştum ama daha sonraki peeling denemelerimde yaklaşık 3-4 dk yapıp bırakmaya başladım çünkü peeling esnasında canım hiç acımadığı için etkisi yok zannediyordum ama peeling sonrası etkisini hissetmeye başlıyorsunuz.
Bu yüzden 5 dk uzun gelmeye başladı bana, peelingimi daha kısa sürede bitirmeye başladım.
Etkilerine gelecek olursak; cildime peeling etkisinden dolayı bir canlılık ve kan dolaşımım hızlandığı için çok şeker bir pembelik oluşuyor. Bu pembelik sonra geçiyor tabii ama pürüssüzlük hissi kalıyor.
Bu kozaların en kullanışlı yanı da kurumaya bıraktıktan sonra 1-2 kere daha kullanabiliyor olmak.
O yüzden beni baya götürdü bu kozalar.
Çok mu idareliyim, neyim :D
Peeling uygulamasının hemen arkasından hazır gözeneklerim de açılmışken hemen nemlendirici kremi uyguladım. 5 ml'lik 2 adet bu nemlendirici krem beni yaklaşık 5gün idare etti. Bakımıma kremler bittikten sonra kendi nemlendiriciimle devam ettim. Bu yüzden bu kremin uzun vadede ne gibi bir etkisi olur bilemem. Ama ilk etaptaki izlenimlerimi soracak olursanız cilde hemen nüfuz ediyor, emilimi gayet iyi ve yapış yapış bir his bırakmıyor. Ama dediğim gibi bu ilk izlenimlerim.
Uzun vadede ne gibi bir etkisinin olduğunu görmek için tam boyunu edinmek şart.
Genel olarak değerlendirecek olursam;
Eose Sericin Bio serisi, cildime verdiği aydınlık görünüm,  yumuşaklık ve temizleme konusunda etkiliği ile sevdiğim bir ürün oldu. Özellikle ipek kozası peelingi gerçekten çok farklı ve bir deneyim.
Normalde içerisinde mikrokapsül bulunan peeling ürünlerinden çok farklı olarak cildimi hiç acıtmadan peeling etkisini görmek çok güzel.
Siz de eğer bu ürünleri denemek istiyorsanız buraya tıklayarak Eeosse'nin resmi sitesinden sipariş verebilir ya da en yakın seçkin Eczane'ye uğrayıp Eeose'nin Sericin Bio deneyimini yaşayabilirsiniz.
Bunun dışında aklınıza takılan bir soru olursa yorum olarak bırakırsanız seve seve yanıtlarım.
Kocaman sevgilerimle :)
Gamze.

Beğendiysen paylaş o zaman :)

7 yorum:

  1. Bu temizleme jeli seti son zamanlarda en cok merak ettiğim urunler arasında kesinlikle:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle ipek kozaları gerçekten merak etmeye değer :D

      Sil
  2. Sivilce lekelerini geçirmede etkili bi urunmu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır, onun için estee lauder'ın advanced night repair serumunu öneririm.

      Sil
  3. Sivilce lekeleri için kesin çözüm olabilecek önerebileceğiniz başka hangi ürünler var acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yvsch rocher ın bir ürünü var, ismini şu an hatırlayamadım, bebeğim uyuyor şimdi makyaj dolabımı kurcalarsam uyanır. Fırsatını bulursam bakar, yazarım adını.

      Sil
    2. Yvsch rocher ın bir ürünü var, ismini şu an hatırlayamadım, bebeğim uyuyor şimdi makyaj dolabımı kurcalarsam uyanır. Fırsatını bulursam bakar, yazarım adını.

      Sil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥