Neler yapıyorsunuz?
Beni soracak olursanız bu aralar mutfak işlerine sardım. İnstagram hesabımı takip edenler bilir; çeşit çeşit yemek öğrenme ve yapma derdindeyim. Her güne farklı bir yiyecek yapıyorum ve o gün ne yaptıysam bilin ki yaptığım gün öğrenmişimdir :)
Bugün size hem çok pratik hem de çok lezzetli bir tarif vereceğim.
Bayat ekmekleriniz ziyan olmasın isterseniz mutlaka deneyin.
Tarif:
- Bayat ekmekleri buzlukta biriktiriyorum.
- Buzluktan çıkarttıktan 15-20 dk sonra elimle parça parça kopartıp robotta ekmek kırıntısı haline dönüştürüyorum.
- Üzerine süt gezdirip buzdolabında 15dk bekletiyorum.
- Sonra içine tereyağı, kabartma tozu, un ve biraz daha süt koyuyorum.
- Kalıp beyaz peyniri parçalar halinde ufalayıp, robottan geçirdiğim zeytinle birlikte hamurun içine atıyorum ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyorum.
- Bu hamur 1 saat dolapta üstü jelatinle dinleniyor.
- Daha sonra üstünü yağladığım fırın tepsime yuvarlak bezeler şeklinde diziyorum.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüyorum.
- En sonunda da 200 derecede önceden ısıttığım fırına veriyorum tepsiyi ve yarım saat sonra çıkarıyorum.
Ölçü veremedim, çünkü göz kararı yaptım.
Afiyet olsun :)
Beğendiysen paylaş o zaman :)
Ekmekler bu sayede değerlenicek :)
YanıtlaSilKesinlikle :)
SilEllerine sağlıık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :))
Silbu tarif beni çok mutlu etti zira ekmekler çöpe gidiyordu:)))
YanıtlaSilBeğenmene çok sevindim :) ekmekler çöpe gitmesin artık ;)
SilCok pratikmis bu tarif. Canim blog adresim degisti. Ugrarsan sevinirim. www.ahukader.de
YanıtlaSilYeni adresin hayırlı olsun, uğradım bile :)
SilSon yayininiz suan sayfanizda gozukmuyor ama galiba minik bir uye katilacak aileye cok sevindim..tebrik ediyorum hayirlisi olsun diyorum tum guzel llikler sizinle olsun..sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ediyorum, çok naziksiniz :) Kocaman sevgiler benden de :)
Sil