#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

21 Nis 2015

Hey doktor!

www.tips-fb.com
Allah kimseyi sadece çok bilen doktorun eline düşürmesin. Doktor dediğin her bildiğini, aklından geçen her şeyi "zönk!" diye hastaya söylememeli arkadaşım. Sen ihtimallerden bahsediyor olabilirsin ama senin ağzından çıkan tek bir kelimeyi bile delicesine önemseyen hasta-hasta yakınına bunu yapmaya hakkın yok senin.. Hele ki yeni doğum yapmış, lohusa bunalımına girmek için bahane arayan tazecik bir anneye "bebeğin lösemi olabilir." denilir mi?!
Kardeşim sen doktorsun bir de yaa, bu kadının üzüntüden sütü kesilir, bebeği zaten hasta, beslenemez diye nasıl düşünemezsin, nasıl bu kadar düşüncesiz olabilirsin?
...
Eylül kuşumun sarılığı bir inip bir çıkarken kontrole gittiğimiz bir hastanede kalbinde üfürüm(üfürüm: kalbi delik olursa duyulan sese deniyor) işittik ve hemen bir çocuk kardiyolojisi görmeli dediler. Çocuk kardiyolojisi üfürüm göremedi ama perikardiyal efüzyon(yani kalp çevresinde su toplaması) ile kanında monositoz(yani mikroplarla savaşan bir hücre) gördüler. Bu daha önce hiç karşılaşmadıkları bir durummuş, literatürde bile böyle bir vakaya rastlamamışlar. 1,5 ay boyunca çeşit çeşit test yaptılar. . Defalarca kan aldılar yavrumdan, belki 30 tüp kan almışlardır-abartısız! Delik deşik ettiler bileklerini, topuklarını. . En sonunda Doktorun kurduğu cümle şu; "Ya tüberküloz(verem), ya sifiliz(frengi), ya da lösemi!" diğer tüm ihtimallere bakıldığı için aklına başka bir şey gelmiyormuş.. Hay senin aklına tüküreyim derler adama!

Aklım almıyor, ağlıyor.. ağlıyorum..
Daha çok küçük, ufacık yaa.. Nasıl kaldırır minicik vücudu, böylesine ağır hastalıkları.. Ve nasıl yakalanır bu hastalıklara?!

Nasıl verem olabilir veremli kim var ki çevremizde? diyorum; babası doktor, hastaneden mikrobu o getirmiştir diyorlar. .

Frengi olması imkansız, sapık mı bu doktor, cinsel yolla nasıl buluşacak frengi yeni doğmuş bebeğe? diyorum; frengi kan yoluyla da bulaşır, doğduğundan beri sürekli kan verip duruyor diyorlar..

Lösemi? devamını soramıyorum.. Hıçkırıklar içinde boğuluyorum..
....
Günler kabus gibi geçip giderken üzüntüden sütüm nerdeyse bitti denilecek kadar azalıyor. . Aman sütüm bitmesin diye ne bulursam yiyorum, doğum sonrası verdiğim tüm kiloları geri alıyorum ama buna rağmen süt müt olmuyor bende. . O kadar üzüntüye süt yapar mı bünye? 
Haa bu arada hiç durmadan "Kaç kilo verdin? Sütün yetiyor mu? Aa mama mı veriyorsun? Sütün çok mu az? Hiç mi kilo veremedin? Ayy sezeryandan sonra kalıyor hep o kilolar biliyor musun.. Emzirmiyor musun sen yaa, nasıl kilo vermezsin emzirerek yaa.." ve türevleri canı cehenneme sorulara cevap vermek zorunda kalıyorum.
Anlayışsız insan mı dedi birisi? Zibille var dört bir yanımızda, aramaya gerek yok.
...
Güpgüzel haber: Allah'ıma binlerce şükür olsun ki Hematoloji uzmanının detaylı inclemesi sonucunda kanser hücresine rastlanmadı kuzumda.. Ve diğer tüm testleri de negatif çıktı..

Eee Beyaz Sır, neymiş bu kadar araştırılıp da teşhis konulamayan hastalık? diyecek olursanız: Gribal enfeksiyon. Evet, evet bildiğimiz grip işte. Güler misin, ağlar mısın? dedikleri misal. .



Beğendiysen paylaş o zaman :)

20 yorum:

  1. Merhabalar çok çok geçmiş olsun. Okurken nolur böyle bir hastalık olmasın diye diye okudum. Çok şükür ki gribal enfenksiyonmuş. Bazen doktorlar sapıtabiliyorlar. Rabbim uzun ömürler versin inşallah..
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amiiiiin. Çok şükür. .çok teşekkür ediyorum. .

      Sil
  2. Oyyy kuzummm masallah onaa :) yaziyi okurken bi an cok korktummm ki sonunda kocaman bir oh cektim :) Rabbim minik Eylül'ümüze saglikli upuzun musmutlu omurler veersinn :) Teyze olmus gibi hissettim kendimii :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanım kız teyzesi :) çok teşekkür ederiz. . Valla biz de çok korktuk. . Hatırlamak bile istemiyorum o günleri. . Amiiiiin güzel dualarına.. Amin inşallah. .

      Sil
  3. ay gerizekalı diyeceğim bu doktora yani hakikaten de bazısı çok anlayışsız oluyor benim oğlum da minicikken karaciğerinden biyopsi istemişti salağın teki hem de prof bu sonra çocuk kendiliğinden iyileşiverdi.. öldürecektim adamı.. çok geçmiş olsun yeniden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya :( niye böyleler anlamıyorum. . Geçmiş gitmiş ama sizin oğlana da çok üzüldüm şimdi, kim bilir ne stresler yaşamışsınızdır o dönemde. . Valla bizimki de çok çok iyi bir doktormuş güya. . Allah vicdansız doktorun eline düşürmesin kimseyi. .

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun, gribe sevinilir mi derken bu güzel haber olmuş. Bebeğinize de sizede çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen insanı gribe sevinir hâle getiriyorlar. Çok teşekkür ederiz Bay günlük.

      Sil
  5. Çok çok geçmiş olsun, Allahım bir daha böyle korkular yaşatmasın sizlere inşallah. Okurken, hop etti yüreğim valla. Minicik olmaları, savunmasız olmaları ve bir de doktorların her dediğini önemsiyor olmak insanı deli ediyor bu süreçlerde. Evladım yok ama yeğenim var, oradan biliyorum. Allahım doktorun da bilinçlisi ile karşılaştırsın inşallah cümlemizi. Çocuğunuzla musmutlu sağlıklı günler dilerim Beyaz Sır. Bir ömür mutlu ve sağlıklı yaşasın inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel dualarınız için çok çooook teşekkür ederim. Inşallah Rabbim size de sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder.. malesef zor bir dönemdi ama atlattık çok şükür. . çok iyisiniz gerçekten, dualarınız için tekrar teşekkür ederim. .;)

      Sil
  6. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN...SAĞLIKLA BÜYÜTÜN YAVRUNUZU... BÖYLE İNSANLARIN DİLLERİNE, ELLERİNE, GÖNÜLLERİNE MERHAMET VERSİN ALLAHIM...SEVGİLERİMLE

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Sağlıklı bir hayat diliyorum

    YanıtlaSil
  8. Hamdolsun çok sevindim, insanın gribal enfeksiyona ßükrettirecek hale getiriveriyorlar Allah şifalar versin minik kuzuya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle yapıyorlar valla.. Amiin.. çok sağolun. .

      Sil
  9. Çok geçmiş olsun o zaman grip diğer Hastalıkların yanında çok masum kalıyor
    Sen Çevreyi takma bebeğinle ilgilen, etraf aklı ona yetmediği halde sağa sola fikir vermeye çalışan insanlarla dolu, yoksa böyle bir durumda bu konuşmaların açıklaması olamaz
    Bundan sonra blogunda bol bol güzel şeyler yazacağın olaylar yaşarsın inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda hiç birini sallamıyorum zaten ama lohusa psikolojisi başka oluyormuş, insan o dönemde zaten her şeyi kafasına takmak için bahane arıyormuş.. inşallah, inşallah. . Çok teşekkür ediyorum. . :)

      Sil
  10. Allah'a çok şükür. Çok sevindim iyi olmanıza Allah sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin Eylül prensese ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum gerçekten. .Amiin inşallah :)

      Sil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥