#htmlcaption1 BEYAZ SIRIN EVLİLİK HİKAYESİ PRATİK EYELİNER NASIL SÜRÜLÜR? BALAYI OTELİMİZ | LA CAPRİA SUİT HOTEL MAKYAJ MASASI DÜZENİ NASIL OLMALI? ÖMÜRLÜK HEDİYE | KİŞİSEL BEBEKLERİMİZİ YAPTIRDIM

30 Nis 2014

Lezzetine Doyum Olmaz: Alaçatı Yemekleri | Alaçatı Günlüğü- 10

www.tips-fb.com
Ben her zaman yeni tatlara açık bir insanımdır. Gittiğim, gezdiğim şehirlerin, görülecek yerleri kadar yemeklerini de önemserim. Çünkü yaşanılan her şehir yemekleriyle bir bütündür ve o yöreden izler taşır. Ben bir gezginsem ve gittiğim her yerde oranın insanı gibi yaşayıp, o çevreyi öğrenmeye çalışıyorsam buna ilk önce yemeklerinden başlamak gerekir. Alaçatı bize yemek konusunda fazlasıyla seçenek sunuyor ve hiç denemediğimiz yemekleri keşfetmek için sabırsızlanıyoruz.


Alaçatı'da meşhur Kabak Çiçeği var dediler geldik. Ege mutfağının en popüler yemeklerinden biridir kabak çiçeği dolması. Özellikle Mehmet Yaşin'nin hani o damak çatlatan lezzetler diye tabir ettiği yemekler var ya, hah işte onlardan.

Aslında durum tam olarak da öyle değil işte. Kabak çiçeği dolmasını biz de yaparız (Adana'da).
Ve ben kabak çiçeği dolmasının resmen hastası olan bir insanımdır. Lakin gel gör ki; her ne kadar bu kabak çiçeği dolması bizim yaptıklarımıza görüntü olarak birebir benzese de lezzet olarak alakası bile yok.
* * *
Şimdi biz bu meşhur mekana geldik efendim. İnternette ne yazılar okudum, ne övgüler dinledim burayla alakalı. Alaçatı'ya gidip de Kabak Çiçeği'ne uğramdan olmazmış, falan. Yalnız tadına bakmamla hayal kırıklığı yaşamam bir oldu. Buz gibi tatsız tuzsuz bir şey sanki.. Yahu dedim, ''Hayatımda yediğim en kötü kabak çiçeği dolması, bu ne?!'' neyse verdik artık bir kere siparişi, ayıp olmasın diye yedik ama ben dayanamadım tabii. Mekan sahibine sordum hemen; ''Bu niye böyle soğuk?''
Kadın şaşkın bir yüz ifadesiyle bana bakarak; ''Eee bu zeytinyağlı, soğuk servis edilir?''
Hahaha, o anı hiç unutamıyorum, kadın şaşkın, ben şaşkınım, eşim şaşkın.. :)
* * *
Diyorum ya, yöreden yöreye illa ki fark ediyor. Bizim oraların bol acılı, sıcacık, zeytin yağlı, ekşili kabak çiçeği dolması; burada buz gibi, acısız ve baharatsız olurmuş..
Yani aslında mekan kötü değil, sadece bana hitap etmemiş :)


Yöresel yemek arayışı içerisinde olduğumuz için bize ev yemekleri yapan Avrasya Restorant'ı önerdiler. Bundan sonraki fotoğraflar Avrasya'dan. Bakalım neler varmış;


Et yemeklerinden hoşlanan bir insananız zeytinyağlı taze enginar sizi pek açmayabilir. Özellikle akdeniz bölgesinde neredeyse hiç pişirilmeyen enginar, bu yörenin en olmazsa olmazlarından. Eğer bu lezzete alışık değilseniz size ilk etapta farklı gelebilir ama ben sevdim.


Alaçatı'da klasik Ege mutfağı'nın yanı sıra, Girit mutfağından izler görmek de mümkün. Şevketi Bostan da onlardan bir tanesi. Daha önce denememe rağmen lezzetli bulduğum bir salataydı bu, tavsiye ederim.



İç Pilavını hepimiz biliriz zaten, tanıdık bir lezzet olması beni diğer yemekler kadar heyecanlandırmadı.
Fakat yine de baharatları, kuş üzümü ve fıstığıyla lezzeti tartışılmazdı.


Kuzu tandır hiiiç ama hiç ilgimi çekmedi. Tadına baktığımı da hatırlamıyorum zaten. Ben ne kadar otobursam eşim de o kadar etobur.. :D Bu fotoğrafı koymamdaki amaç Ege'nin yeşillikleri sizi açmazsa (ne kadar ayıp, Alaçatı'nın gelenekselleşmiş Ot Festivali bile varken hem de) etli yemeklerden de bulabilirsiniz burada. Ama öyle çok fazla beklenti içine girmeyin. Tutup da size Adana Kebap getirmelerini beklerseniz aradığınız lezzeti bulamayabilirsiniz. Zira burası Ege, zeytinyağlıların hafifliğiyle midenize azıcık ferahlık katın gelmişken :)

Her ne kadar hiç bir suretle alkol tüketmesek de Alaçatı'nın şarapları meşhurken bu kısmı atlayamazdım.. :)
Bu son foto da sevgili şarapsever arkadaşlarıma gelsin, şarabın cenneti burası yahu!.. :)


  Sosyal Medyada Takip Et 
+

Beğendiysen paylaş o zaman :)

5 yorum:

  1. Yummy post,
    the stuffed flowers zucchinis are so delicious!

    beautyfollower.blogspot.gr

    YanıtlaSil
  2. kabak çiçeğini ilk sığacıkta yemiştim, ki o da soğuktu ve ben bir hayli sevdim ama sıcak ve tarif ettiğiniz şekildeki halini de merak etmedim değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acıyı severseniz benim tarif ettiğim şekilde daha çok hoşunuza gidebilir :)))

      Sil
  3. kabak çiçeği dolmasını merak ediyorum :)

    YanıtlaSil

♥Minik bebişiyle ilgilenen tazecik bir anne olduğum için yorumlara hemen cevap veremiyorum ama hepsini tek tek okuyor ve seviniyorum. Yorumlarınız benim için çok değerli, lütfen yorumlarınızdan beni mahrum bırakmayın..
Kocaman Sevgilerimle :) ♥